3 tips til at skabe et godt kontormiljø

Fordelagtige fysiske rammer er en vigtig del af et godt arbejdsmiljø samt glade og produktive medarbejdere. Men store, åbne kontorer kan udfordre akustikken og koncentrationen, og der er ofte behov for at lave justeringer, før I har det optimale kontormiljø. I får hermed 3 tips til, hvordan I gør jeres kontor helt perfekt.

Softwall rumdelere forbedrer akustikken og skaber mere privatliv

Et åbent kontormiljø har ofte udfordringer med støj. Der er stor forskel fra person til person på, hvor forstyrrende støj er for produktivitets- og koncentrationsevnen. Nogle påvirkes ikke, mens andre kun kan arbejde effektivt i stilhed.

Derfor er der ofte brug for at kunne dele kontoret op i mindre rum og på den måde forbedre akustikken og give mere privatliv til den enkelte medarbejder.

Med fleksible softwall rumdelere kan I skabe flere rum i det store rum, fuldstændig som I har behov for. Med de frie kurver og riflede vægge, minder rumdelerne lidt om en trækharmonika. Når de er foldet ud, giver de et organisk udtryk og absorberer støj, så I herved får et arbejdsmiljø med en langt bedre rum-akustik.

Hæve-sænkeborde aktiverer muskler og øger fokus

At sidde ned en hel arbejdsdag har en lang række sundhedsskadelige effekter på kroppen. Det er hårdt for ryggen at være sunket sammen i så lang tid ad gangen, og faktisk har det at sidde ned vist sig at give en lavere gennemsnitsalder end hos folk, der arbejder stående.

At stå op dele af eller hele arbejdsdagen gavner kroppen og koncentrationsevnen, da du herved ikke befinder dig i samme stilling hele dagen. Det er derfor en fordel at bytte de almindelige skriveborde ud med hæve-sænkeborde, hvor medarbejderne kan veksle mellem at sidde og at stå.

Desuden bliver der brændt flere kalorier ved at arbejde stående, og din ryg vil takke dig for det, da den nu kan være udstrakt.

Gør kontoret grønnere med planter

Planter gør underværker for indretningen af et kontor, og flere undersøgelser har vist, at planter mindsker stress hos os mennesker. Derfor er det en rigtig god idé at anskaffe grønne planter til at stille i vindueskarmene og på skrivebordene rundt omkring i kontoret.

Endnu en fordel ved planter er, at de faktisk øger de ansattes produktivitet. Især fredsliljen er god til kontormiljøer, da de er med til at rense luften.

Invester derfor i lidt grønt og pynt med det, både for større effektivitet hos medarbejderne og for en hyggelig og mere livlig stemning. Det gavner alle på kontoret.