Disse ting skal du vide om glasrør 

Glasrør kan bruges til mange ting og bruges især til industrielle processer og belysning. Glasrørene bliver kun leveret til erhverv, så hvis du har en virksomhed, der bruger eller overvejer at bruge glasrør, kan du læse mere her. 

Hvad kan glasrør bruges til?

Glasrør kan som sagt bruges til mange ting såsom elektronisk belysning til lamper, men også som lysestager og lignende til levende lys. Glasrørene bliver især brugt til industrielle processer, hvor man skal kunne overvåge en igangværende proces – og det er derfor vigtigt, at rørene er lavet af glas, så man kan følge med i processen undervejs. Det gælder bl.a. vand- og oliestandsglas til skibe, kompressorer og tanke. Hvis man ønsker en speciel form af glasset, kan glasrørene varmebehandles og formes efter ønske. De kan blive lavet lige efter dine behov bl.a. med huller i, udskæringer, maling, silketryk, laminering eller særlige kanter – alt efter hvad de skal bruges til. 

Hvad er rørene lavet af? 

Disse glasrør er oftest lavet af borosilikatglas og kvartsglas, da det er stærkt, holdbart og har gode egenskaber der passer til de fleste industrielle processer og formål. Borosilikatglas bliver bl.a. også kaldt for Pyrex, Tempax eller Duran, og bliver særligt anvendt pga. glassets høje resistens overfor højere temperaturforskelle og dets holdbarhed over for stride kemikalier, og det kan derfor holde til at blive udsat for langt det meste. Det kan som sagt bruges til rigtig mange ting, og er ikke sundhedsfarligt – og kan derfor også bruges til fødevarer og medicinproduktion. Kvartsglas tåler også rigtig høje temperaturer, og udover som glasrør kan det også fås som glasstænger og plader, og i både et mat og transparant look. Kvartsglas er lavet af kvarts, som er et bestandigt krystallinsk produkt, som består af silicium og iltatomer. Både borosilikatglas og kvartsglas bruges meget indenfor industriens og videnskabs verden, og er her de mest eftertragtede typer glas.