Den ultimative guide til valg af det perfekte gulv til dit hjem

At vælge et nyt gulv kræver omtanke og handler om langt mere end bare gulvets udseende, her får du en lille guide til, hvordan du kan finde det rette gulv med tips og tricks fra en af landets største gulvforhandlere FlotteGulve.dk

Når du køber et nyt gulv, så træffer du et valg for mange år frem i tiden, og som du samtidigt vil komme til at se på dagligt, derfor er det vigtigt, at du inden du køber dit nye gulv, gør dig nogle overvejelser. For at være sikker på, at du træffer det rette valg, kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål.

Hvor skal gulvet ligge?  Hvilke gulvtyper, der vil være et godt valg for dig, afhænger i høj grad af hvor gulvet skal ligge. Alle gulvtyper kan lægges i stuen og værelser, mens det er en fordel hvis gulvet kan tåle at blive vådt, hvis det skal ligge i entreen, køkkenet og bryggerset. Skal gulvet lægges i badeværelset, skal det opfylde lovkravene for vådrum.

Hvad skal gulvet kunne holde til?  Der er stor forskel på, hvor meget vi slider vores gulve, derfor er der også stor forskel på, hvor slidstærkt gulvet behøver at være. Skal gulvet anvendes til erhverv, er det meget vigtigt at vælge et gulv med en høj slidstyrke. Men en høj slidstyrke vil også være en stor fordel i hjem med børn, husdyr eller mange gæster.

Hvilke egenskaber skal gulvet have?  Udover at være pænt at se på, kan et gulv også have mere praktiske egenskaber. Nogle gulve har eksempelvis en god gangkomfort, der gør, at de er behagelige at gå, stå og opholde sig på. Gulve kan også bidrage til et bedre indeklima ved at medvirke til at skabe en bedre akustik i rummet.

Hvordan skal gulvet se ud?  Gulvet er en markant del af et rums visuelle udtryk og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at vælge et gulv som du kan lide at se på og som passer til din stil og indretning.

Hvad må gulvet koste?  Du kan med fordel have et overblik over hvad dit gulv må koste og så kigge ud fra det budget. På den måde undgår du at falde for et gulv du ikke har råd til og på den måde at blive skuffet. Når du lægger budget for dit nye gulv er det vigtigt at medregne eventuelle udgifter til montage, underlag osv.