Det rigtige inventar kan gøre forskellen

Er du på udkig efter nyt inventar til din institution? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for, hvorfor det rigtige inventar kan være medvirkende til at tage din institution til nye højder. Før dette vil du dog blive klogere på, hvad det rigtige inventar til institutioner er, så du kan sætte det i relation til det sted, hvor det skal bruges.

Hvad er det rigtige inventar?

Når man eksempelvis arbejder i en børnehave, stilles der store krav til inventaret. Først og fremmest skal det være praktisk, så både børn og voksne kan få glæde ud af det. Når man har med mindre børn at gøre, er det ikke nogen stor hemmelighed, at inventaret skal skulle tåle lidt af hvert. Derfor er det vigtigt, at inventaret er fremstillet i slidstærke og holdbare materialer.

Det rigtige inventar er ydermere designet, så de ergonomiske behov bliver anerkendt. Det er vigtigt, at man befinder sig i de korrekte arbejdsstillinger i løbet ad dagen for at undgå, at man potentielt bliver overbelastet. Hvis man befinder sig i de forkerte arbejdsstillinger over en længere periode, er det i høj grad noget, der kan påvirke ens fysiske velvære.

Et køkken som eksempel

I løbet af de seneste par år er det blevet mere og mere udbredt at inddrage børnene i køkkenet i offentlige institutioner. Hvis man ønsker at få det meste ud af dette, er det essentielt, at køkkenerne er udformet og designet således, at der er plads til, at børnene kan begå sig og deltage i madlavningen.

Køkkenerne er naturligvis fremstillet, så de voksnes behov er første prioriteten, men der er indtænkt funktioner, som tilgodeser børnenes behov. Det handler blandt andet om, at der findes podieskuffer, hvor børnene kan stå, så de kan være med til at lave det, der foregår i køkkenet.