Det skal du se efter, når du vælger din inkubator

I forskningssammenhænge er der ingen tvivl om, at det rigtige udstyr kan spille en stor rolle. For uden alt det rigtige udstyr kan det blive sværere at udføre kontrollerede og derfor verificerbare forsøg. Det betyder derfor også meget, at du finder den rigtige inkubator til dit laboratorium. Og i den forbindelse er der faktisk flere ting, du med fordel kan have øje for. Nogle af disse kan du læse mere om her.

Skal man kunne kigge ind udefra?

Der er forskel på de forsøg, man vil forsøge at udføre med en inkubator. I nogle tilfælde er det måske ikke nødvendigt at kunne holde øje med forsøgene udefra. I andre kan det være nødvendigt eller måske bare interessant.

Når du skal vælge den rigtige model, kan du derfor overveje, om det er nødvendigt at kunne kigge ind udefra. I så fald skal du nemlig have fat i en model med glasdør.

Hvor meget skal der være plads til?

Et andet vigtigt spørgsmål er, hvor meget der skal være plads til. Det vil nemlig også være vidt forskelligt afhængigt af formålet. Men større er ikke nødvendigvis bedre, hvis du ikke har behov for det. Det vil nemlig fylde mere og bruge mere energi.

Skal der være en indbygget timerfunktion?

Nogle gange kan det desuden være en stor fordel at vælge en model med en indbygget timerfunktion. Du vil formentlig være nødt til at time dine forsøg. Men nogle vælger at gøre det separat. For andre kan det dog være en fordel, at de får en model, der faktisk har en indbygget timerfunktion.

Hvis du har brug for en model med indbygget timerfunktion, skal du også være opmærksom på længden på denne. For du skal naturligvis have en timerfunktion, der er tilstrækkeligt til de forsøg, du foretager dig.