21. juli 2023

Døjer du med luft i maven?

Det er lidt mere uskyldigt, når et lille barn slår en prut, end når du ikke rigtig kan håndtere din luft i maven i andres selskab. Det kan faktisk for nogen være rigtig pinligt, hvis man døjer med luft i maven. Heldigvis skal det ikke nødvendigvis afholde dig fra at være social og være sammen med de mennesker, som du holder af, hvis du har ubehagelig luft i maven. Der findes i dag mange forskellige midler, som kan afhjælpe din luft i maven. Du kan læse med her og få gode råd til, hvordan du kan afhjælpe luft i maven og følelsen af oppustethed.

Lokaliser årsagen

Det er helt naturligt at få luft i maven. Alle mennesker slipper i løbet af dagen luft fra maven mere end ti gange, men det kan ske, at du gør det oftere, og bliver generet af det. Måske har du endda en smule smerter i maven, og ved ikke helt hvorfor. Muligvis er det fordi, at du spiser nogle særlige fødevarer, som eksempelvis fed mad, som kan give en følelse af forstoppelse. Det kan også være, at du drikker mange luftholdige drikkevarer, som kan give en følelse af luft i maven. Det kan du starte med at eksperimentere med, og se om det afhjælper din luft i maven.

Prøv med motion eller et kosttilskud

Hvis du ikke rigtig kan finde ud af at slippe af med din luft i maven gennem kostændringer, så kan du prøve at tage nogle midler, der hjælper maven på vej. Der findes kosttilskud, som kan sætte mavens motilitet i gang og øge fordøjelseshastigheden, så du minimerer sandsynligheden for at der ophobes luft i maven. Hvis det ikke hjælper, så kan du søge læge og få gode råd til, hvordan du kan komme af med din luft i maven. Husk også, at regelmæssig motion faktisk kan afhjælpe langt de fleste tilfælde af luft i maven.