8. september 2021

Et barn er i problemer! Kan du yde førstehjælp?

I Danmark er der igennem de senere år kommet et øget fokus på at kunne førstehjælp. Tænk blot på førstehjælpskurserne i forbindelse med at erhverve sig et kørekort, fremkomsten af de mange livsreddende hjertestartere og det øgede sociale ansvar taget af virksomheder, der ønsker at gøre en forskel.

Det at redde liv er på vej mod at blive et bredere samfundsansvar, som i øjeblikket forsøges rullet mere ud, så folk kan gøre en forskel, der hvor hjælpen er nødvendig.

Der kan dog være forskel på at yde førstehjælp til en voksen person sammenlignet med et barn. Derfor tager især mane forældre et kursus i førstehjælp til børn, så de kan tage affære, hvis uheldet måtte være ude en dag.

Førstehjælp til børn er oplagt for de nybagte forældre – eller forældre til nu lidt større børn – som gerne vil være i stand til at tage handling, hvis deres børn kommer ud for en ulykke.

Og det er da netop også det, der er fokus på, når man tager et kursus i førstehjælp til børn. Her taler man om de situationer, der kan opstå hos en helt almindelig familie, hvorefter man lærer at agere hensigtsmæssigt.

Derfor er der tale om et kursus, som kommer omkring alt fra at afhjælpe et barn med mindre eller større fysiske skader, til at bruge hjertestarter, til genoplivning og meget mere.

Kurserne er typisk tilrettelagt, så man kan supplere fra et almindeligt førstehjælpskursus, hvor man her får specifik viden om førstehjælp til børn, eller man kan tage det som helt ny inden for førstehjælpens verden.

Kurset er derfor perfekt til fok, som vil have endnu bedre kompetencer inden for den livsvigtige førstehjælp, men egner sig også til de forældre, der ønsker at kunne tage sig af en tilskadekomst hos børn og afhjælpe livstruende situationer. Alle kan derfor deltage, man skal blot booke en plads.