Få dit egen varmeværk

Hvis du bor uden for bygrænsen i et hus eller en gård på landet, er du nok vant til, at der er nogle ting, du bliver nødt til at klare selv. For eksempel må du ofte selv sørge for transport til nærmeste indkøbssted, da bussen ikke kører særligt tit. Det kan også være, at du selv skal sørge for at holde grusvejen, der fører op til din ejendom, fri for sne.

Og hvis dit hjem er placeret således, at det ikke kan tilsluttes fjernvarmenettet, ja, så er du også nødt til selv at finde en alternativ opvarmningsmetode. Det kan være en dyr fornøjelse, men der findes flere gode løsninger, hvoraf adskillige er miljøvenlige.

Få dit eget biomasseanlæg

Hvis du ikke har noget imod at passe og vedligeholde et fyr, kan du undersøge de forskellige muligheder for installation af et biomasseanlæg. Det kan for eksempel dreje sig om et halmfyr, flisfyr eller lignende. Flisfyr giver dig for eksempel dit eget varmeværk på adressen. Det lyder kompliceret, men tag og læs mere om linkaenergy og deres praktiske løsninger, der kan tilpasses dine behov for opvarmning. Det kan jo være, at du udover beboelse også har brug for at opvarme en til flere stalde eller andet.

I både flisfyr og halmfyr udnyttes energien ved afbrændingen af plantematerialer. CO2 aftrykket er relativt lavt, ikke mindst i sammenligning med andre brændstoffer, såsom olie og gas.

Har du plads til jordvarme?

En anden populær og meget miljøvenlig opvarmningsform, er jordvarme. Det er ofte dyrt at få etableret et jordvarmeanlæg, ikke mindst da det kræver et større grave- og installationsarbejde. Men når først det hele er på plads, kræver det ofte minimalt arbejde fra din side. Det område, hvor slangerne til anlægget er blevet nedgravet, kommer du dog til at skulle anlægge nyt græs eller andet på. Men mon ikke, det vil være det hele værd?