8. september 2021

Få et smukt smil hos tandlægen

Der er ingen grund til at gå rundt og gemme smilet væk. Uanset hvad du er ked af ved dit smil, så findes der en løsning, der kan gøre dig glad for dit smil igen, især hvis du tager et smut forbi denne tandlæge i Viborg. Vi har her samlet nogle af de mest almindelige problemer og hvordan et besøg hos tandlægen kan løse det og give dig et smukt smil, som du elsker at vise frem.

Gule og misfarvede tænder

Går du og gemmer smilet væk, fordi du har gule eller misfarvede tænder? Mange vælger at gemme smilet væk, når de har misfarvede tænder, primært fordi det kan give et indtryk af dårlig tandpleje- og hygiejne. Det er dog langt fra virkeligheden. Nogle personer døjer med gule tænder på grund af de føde- og drikkevarer, de indtager, som f.eks. kaffe, te, rødvin og syreholdige mad- og drikkevarer, imens andre får gule tænder med alderen pga. genetik og levemåde. Gule og misfarvede tænder er dog noget, man sagtens kan gøre noget ved med en tandblegning hos tandlægen. En tandblegning gør nemlig lige præcis det, som ordet hentyder til, nemlig bleger tænderne, så de endnu engang bliver hvide – og det er uden tvivl mest effektivt, når det bliver foretages hos tandlægen.

Skæve tænder

Har du skæve tænder? Måske har du aldrig haft bøjle, selvom du måske burde – eller måske er dine tænder bare blevet skæve med alderen. Uanset hvad grunden er, så kan du sagtens få rettet op på dine skæve tænder – endda helt uden togskinner. Hos tandlægen kan du nemlig i dag få en helt usynlig bøjle, der kan give en diskret tilretning af dine tænder over tid. Metoden hedder Invisalign, og her får du specialdesignede skinner, som udskiftes hver 2. uge, indtil du har opnået dit ønskede resultat. Togskinner er altså fortid – og du kan sagtens få rettet op på dine tænder uden.

Manglende tænder

Mangler du en tand eller to? Der kan være flere grunde til at man måske mangler en tand eller to, og så giver det selvfølgelig også mening at gemme smilet væk, når man har huller i munden. Det behøver man dog slet ikke. Man kan nemlig i dag få en tandbro, som kan erstatte manglende tænder. Den sidder på dine egne tænder og er en fast løsning, så den vil faktisk føles som dine egne tænder. Den er fremstillet af enten metalkeramik eller porcelæn, og den bedste løsning finder du sammen med tandlægen.

Der er altså absolut ingen grund til at gå rundt og gemme smilet væk. Bare tag en tur forbi tandlægen!