Få delikat Bourbon whiskey hos 100proof
100proof er Danmarks eneste webshop dedikeret til Amerikansk Whiskey, bourbon og rye. Denne danske importør af amerikansk whiskey styres af fire venner med passion for emnet. Efter et besøg i Kentucky opdagede de nemlig, at en stor del amerikansk whiskey var svært at finde herhjemme, og de startede derfor 100proof.
100proof har udsøgt, traditionsrig Bourbon whiskey
Hos 100proof har man for eksempel altid Bourbon whiskey på lager. Bourbon whiskey er, ligesom dens franske modstykke Champagne, geografisk defineret. Bourbon whiskey skal derfor være destilleret i USA for at kunne tildeles denne titel. Det behøver dog ikke specifikt at være Kentucky, selvom mange mennesker tror, at dette er tilfældet. Bourbon whiskey skal yderligere indeholde minimum 51% majs. Denne halvdel sammensættes typisk med rug, byg eller hvede, men der er dog frit valg på alle hylder. Bourbon whiskey skal yderligere leve op til en række krav angående lagring. For at en whiskey skal kunne kaldes en Bourbon whiskey, skal den nemlig lagres i nye, forkullede amerikanske egetræsfade. Når whiskey opbevares på forkullede fade, frigives sukker nemlig fra træet, hvilket tilføjer karamelliserede smage af for eksempel brun farin. Alkoholprocenten bør ligge mellem 40% og 62,5%, sådan at den kan vise sig fra sin bedste side. Sidst men ikke mindst er Bourbon whiskey den eneste type, hvor der ikke må tilføjes hverken smag eller farve.
Dyk ned i metoderne brugt til amerikansk whiskey
Amerikansk whiskey er altså whiskey, der er produceret i Amerika. Ud over deres udvalg af Bourbon og Rye whiskey, har 100proof et udvidet katalog af amerikansk whiskey, der måske ikke er lige så nemt at kategorisere. Tag bare en High West Campfire Whiskey, der er en amerikansk whiskey inspireret af honningmeloner dryppet med torverøget sirup. En amerikansk whiskey som denne er en kombination af en Straight Bourbon, Straight Rye og tørverøget, blended malt skotsk whiskey. Ingen ved dog præcis, hvordan de eksakte proportioner forholder sig, da denne information holdes “tophemmelig”. En Mitchter’s Sour Mash Whiskey er teknisk set kategoriseret som en Bourbon, men er faktisk en anden amerikansk whiskey, der på samme måde er svær at kategorisere. Blandingsforholdene for denne whiskey betyder nemlig, at den hverken kan kaldes en bourbon eller en rye. Som i førnævnte tilfælde er de specifikke blandingsforhold dog ligeledes hemmeligholdt, så du har derfor at gøre med lidt af en hybridflaske! De to eksempler er dog begge et “must try” og anbefales varmt af vennerne bag denne danske forhandler af amerikansk whiskey.
Find det store udvalg af smagfulde oplevelser på shop.100proof.dk, hvor du altid får fri fragt på bestillinger over 1000 kr.