Find den rigtige printer til kontoret

Leder du efter en ny printer? Hvis du ikke ved så meget om printere, kan det være fristende at vælge den første, som du får øje på. Men det er en god idé at tænke sig lidt ekstra om. Læs med her og bliv klogere.

Hvorfor er det så svært at vælge printer?

Kontorartikler kan være komplicerede – især printeren. Det kan også føles som lidt af jungle, hvis man ikke kender til de forskellige egenskaber i en printer. Derfor er det en god idé at konkretisere sine behov og så spørge en professionel om råd.

Hvad kan du få?

Printere kommer i mange størrelser og med forskellige egenskaber. Nogle er nogle arbejdsheste, som kan spytte det ene dokument efter det andet ud uden at komme i problemer. Andre egner sig bedre til grafiske opgaver, som kræver farver og særlige mønstre.

Hvad er dine behov?

Der kan være stor forskel for behov og derfor også krav til hvad printeren skal kunne. Hvis du er grafisk designer eller arbejder med print i den ene eller anden form, bør du have en printer, som kan printe dokumenter, hvor farverne og linjerne står knivskarpt. Du kan også have brug for en printer, som er i stand til at printe ting, som er større end et standard A4-ark. Hvis printeren kun er et værktøj, som du bruger en gang imellem, kan du måske klare dig med en billigere model.

Hjemmekontor eller større virksomhed?

Der kan være stor forskel på kravene til en ny printer til hjemmekontoret og en printer til en virksomhed. Én ting er, at der er flere som bruger printeren på en større arbejdsplads, hvilket kræver en mere robust og pålidelig printer. Hvis printeren skal stå på hjemmekontoret, kan du formentlig slippe af sted med en billigere version, medmindre du alt skal printe dokumenter, som har mange farver og komplicerede designs.