Guide til rosé vin – lær meget mere om den lækre sommerdrik

Rosé vin er efterhånden en drik, der er vokset på danskerne. Af netop den grund er den lækre drik også blevet mere og mere populær gennem tiden. Derudover er rosé en drik, som mange foretrækker at drikke om sommeren. Her går den nemlig perfekt til blandt andet grillmad, som mange danskere laver ude i haverne om sommeren. Med det sagt, er der faktisk ikke særligt mange, der ved noget om rosé vin. I hvert fald ikke udover, at den efterhånden er blevet en fast del af sommerbordet i de danske hjem. Er du således én af dem, der ikke ved så meget om den lækre drik? Ønsker du dog at lære mere om den, så er du kommet til det helt rette sted. Lige her får du nemlig en lille guide til rosé vin. Mangler du dog en flaske nu og her, så kan du allerede i dag gå på opdagelse i et stort udvalg af rosé vin.

Hvordan fremstiller man rosé vin?

Rosé adskiller sig faktisk ikke særligt meget fra hvidvin. Nej, faktisk bliver de lavet gennem den helt samme proces – rosé vin bliver blot lavet på røde vindruer i stedet for hvide vindruer. Den eneste forskel, der er i processen, er, at de røde druer bliver presset hurtigt. Dette gør nemlig, at roséen kan få sin flotte rosa farve. Når druerne bliver presset hurtigt, vil mosten nemlig ikke have mulighed for at nå at tage farve fra druernes skind. Dog efterlades skindet i mosten i nogle timer efter, at druerne er blevet presset. Skindet vil således først blive sorteret væk, når vinen har den ønskede farve.

Rosé vin og mad – hvad fungerer?

Rigtig mange vælger at bruge rosé vin, når de skal lave velkomstdrinks eller til at servere under hovedretten. Du kan dog også sagtens drikke rosé vin til grillet eller stegt fisk. Ja, faktisk kan du servere rosé vin til langt de fleste retter samt til snacks. Med andre ord, er der altså rigtig mange anvendelsesmuligheder med rosé vin. Er det af netop den grund, du er vild med rose? Står du ligeledes og mangler den helt perfekte af slagsen til fyraften? Så kan du altså med stor fordel følge linket øverst i artiklen, hvor du nemlig har mulighed for at udforske de mange forskellige rosé vine, der findes på markedet.