Hvad gør du som lærer ved koncentrationsbesvær i skolen?

I skolen skal der være plads til alle. Det er et sted, hvor alle elever skal føle sig både set og hørt. For det er nemlig vigtigt, at hver og en kan få noget ud af undervisningen, så de kan blive klogere og parate på livet. Men børn kan være meget forskellige. Derfor er det også vidt forskelligt, hvad der fungerer for den enkelte. Og for nogle vil der være større problemer med koncentrationsbesvær i skolen end for andre. Det er bare vigtigt, at du ved, hvordan du skal rumme hver enkelte elev.

Skab dialog med forældrene

Børn kan være meget forskellige. De kan fungere på vidt forskellige måder alene på grund af deres natur. Men nogle gange er det dog også et spørgsmål om, at de får de rigtige sociale kompetencer med hjemmefra.

Når du oplever en elev, der har svært ved at koncentrere sig, så skal du altså først og fremmest gå i dialog med forældrene. Måske oplever de lignende problematikker i hjemmet. Måske er det helt nyt for dem, at deres barn skulle have problemer med at fokusere. Derfor skal du tage en snak med forældrene som det første. Måske kan de gøre noget anderledes derhjemme for at hjælpe deres barn.

Hjælp dine elever til at holde fokus

Som lærer kan du dog også hjælpe dine elever med at undgå koncentrationsbesvær i skolen.

Ofte er det en god idé, at du sørger for forskellighed i undervisningen. Det er de færreste børn, der får noget ud af at sidde stille hele dagen. Derfor må du bryde op den stillesiddende undervisning eksempelvis med opgaver eller andre aktiviteter.

Nogle elever vil desuden have nemmere ved at holde fokus, når de stimulerer kroppen på andre måder. Det kan eksempelvis være ved hjælp af sanselegetøj eller ved at sidde på en massagebold, så længe det ikke forstyrrer undervisningen.