Hyggelige olielamper ombord på båden

Det er oplagt at have en olielampe med ombord, som lys- og varmekilde på båden. Selvom vi sjældent bruger olielamper indendørs i vores hjem, så er de stadig populære at have med ud til søs.

En olielampe er nemlig en smart lyskilde, som samtidig udsender rigtig meget varme. Det kan i den grad gavne, hvis man bruger mange timer ude i den kølige hav vind.

Olielamper som varmeapparater

Med en olielampe får du et varmeapparat og en lyskilde i ét og samme apparat. Det er en fleksibel og hyggelig løsning til dig, som ejer en lille jolle eller større sejlbåd.

Olielampen er let at pakke ned i tasken, og så kræver den ingen form for installation for at virke. Du kan sætte eller hænge lampen der, hvor du har lyst, og så kan du få lyst op uden brug af strøm.

Dette skal du være opmærksom på

Hver gang du håndterer levende flammer, så skal det gøres forsigtigt. Når du tager en olielampe med ombord, så er der tale om levende ild, hvilket udgør en vis brandfare ombord.

Hvis du har levende ild på båden, så skal du også være udstyret med en brandslukker, hvis noget skulle gå alt.

Du skal også gerne sørge for, at der er nok plads og luft over olielampen, så den ikke står med flammen få centimeter under et loft eller en hylde. Der skal helst være 80 centimeter luft over olielampen, så du ikke kommer til at sætte ild til noget.

Gammeldags olielamper til indendørs

Hos Marinebutikken Vejle kan du gå på opdagelse i et bredt udvalg af de klassiske gammeldags olielamper. Køb din nye olielampe til indendørs fra nogle af de mest kendte producenter.

På Marinebutikkens Vejle onlineshop kan du både købe lanternelamper, matroslamper, messing lamper og meget andet. Du kan også finde alt det tilbehør, som du har brug for, for at holde din olielampe kørende hele natten.

Husk ventilation på båden

En olielampe fra Marinebutikken Vejle er den perfekte løsning til belysning og varme ombord på din båd. Du får en hyggelig og behagelig lyskilde til de sene timer, dog skal du have styr på ventilationen, når lampen er tændt.

Når olielampen tændes indenfor, så forbrænder den ilten i rummet. Derfor er det vigtigt, at der altid er en god cirkulation af luft i rummet, så der tilføres ny ilt. Husk at åbne et vindue eller sætte døren på klem, hver gang lampen tændes.