14. juni 2023

Kalm – sådan hjælper du en nervøs hund eller kat

Alle dyreejere ved, at deres kæledyr nogle gange kan blive nervøse, stressede og angste, når der opstår situationer, hunden eller katten ikke er vant til. Det kan være tidspunkter, hvor dyret naturligt vil være en smule utrygt – som fx nytårsaften, når der er larm og brag. Eller hvis dyret skal med på rejse eller være i dyrepension, mens du selv er ude at rejse. Her anbefaler vi at kigge nærmere på Dyrlægens Gård, som anbefaler dig at give dit kæledyr kalm som et ekstra tilskud til foderet.

Kalm er et naturligt fodertilskud

Kalm til hunde og katte er et naturligt fodertilskud, der kan gives til små hunde og katte i tilfælde af stress eller nervøsitet. Kalm-tabletterne er baseret på et naturligt stof, kaldet L-tryptophan, og mange dyreejere oplever, at stoffet giver en “feel good” effekt hos dyret. Pillerne kan gives ved særlige lejligheder eller gives på daglig basis over en længere periode.

Sådan giver du bedst din hund eller kat piller

Skal fodertilskuddet bruges nytårsaften, i forbindelse med en rejse eller en anden situation, der kan virke stressende og skabe utryghed hos dit kæledyr, da bør du giver tabletterne 1-2 timer før den forventede begivenhed. På denne måde har tabletterne tid til at virke. Du kan give kalm-tabletterne direkte i hundens eller kattens foder – eller blot give dyret en tablet direkte i munden. Produktet er udviklet med en smag, som dit kæledyr bryder sig om, så tabletterne indtages villigt i langt de fleste tilfælde, selv de kræsne katte tager gerne kalm til katte.

Sådan anvender du kalm over en længere periode

Du kan også anvende tabletter til din hund eller kat på daglig basis over en længere periode. Hos Dyrlægens Gård ser de, at dette kan være virksomt til både katte og hunde i forbindelse med en flytning eller introduktionen af et nyt familiemedlem – og du kan også bruge kalm i forbindelse med hvalpe- og adfærdstræning. Ønsker du at anvende produktet på daglig basis over en længere periode, anbefaler de, at dosis halveres. Det samme gør sig gældende ved killinger og hvalpe. Herefter kan du lejlighedsvis sætte dosis op til normal dosis igen, når der er behov for det, fordi du ved, at der kan opstå en situation, der normalt vil få din hund eller kat til at reagere med ekstra nervøsitet eller angst. Prøv det naturlige kosttilskud til hund og kat, og køb kalm i dag.