Sådan holder du håret sundt om vinteren

Alle kvinder ønsker sig pæne og sunde lokker året rundt – men vejret har faktisk en stor indflydelse på, hvordan håret egentlig har det. Især vinteren og dens lave temperaturer har det med at tørre håret ud. Det er derfor meget vigtigt, at man sørger for at pleje håret ekstra godt i vinterhalvåret for at sikre et sundt hår hele året igennem. Vi har her samlet nogle af vores bedste tips til vinterpleje af dit hår, så du undgår tørt og kedeligt hår.

Brug shampoo til tørt hår

Det er faktisk ikke sådan, at én shampoo bør bruges året rundt. Dit hår og dets behov skifter – især med årstiderne – så derfor er det en god idé at skifte shampoo med dit hårs behov. Om vinteren betyder det at skifte til en shampoo, som er beregnet til tørt hår – og gerne supplere med en fugtgivende balsam og hårkur. Vinterens kulde har det nemlig med at tørre håret ud, og håret har derfor brug for en del mere fugt i de kolde måneder.

Brug en varmebeskyttende spray

Føntørrer du dit hår, bruger du krølle- eller glattejern eller går du i solarie, så kræver dit hår lidt ekstra pleje. Varme udtørrer nemlig håret endnu mere, så det er meget vigtigt, at du beskytter dit hår mod varmen. Her anbefaler vi, at du bruger en varmebeskyttende spray, inden du går i gang med stylingen, så dit hår ikke ender med at tørre ud i processen – især hvis du bruger varmestyling hver eneste dag.

Gå ikke ud med vådt hår

Dit hår er kun mere ubeskyttet, når det stadig er vådt – og det er derfor meget vigtigt, at du altid sørger for at dit hår er helt tørt, inden du begiver dig ud i vinterkulden. Det kan ellers gøre dit hår stift og kan endda i værste tilfælde ende med at dit hår knækker af. Derudover er det også generelt en god idé at benytte en hat eller et halstørklæde til at beskytte håret for kulden – uanset om det er vådt eller tørt.

Sørg for den rette næring indefra

Dit hår har også brug for næring indefra, og det er derfor vigtigt, at du spiser gode fedtsyrer i form af bl.a. laks, avocado og mandler. Hvis du hår dog generelt er kedeligt og trist at se på, så kan det sagtens være, at du mangler nogle vitaminer og mineraler i din kost. Det kan derfor være en god idé at supplere din kost med bl.a. Omega 3, B-vitamin og Silica.

Husk frisøren

Selv alle fugtgivende produkter i verden, kan ikke redde spaltede spidser – og det er derfor essentielt, at du ikke kun husker at pleje dit hår, men også smutter regelmæssigt forbi frisøren. Her kan du også få gode råd til, hvad du med din hårtype skal være særligt opmærksom på i det kolde vejr og hvordan du holder håret sundt hele vinteren igennem. Til formålet anbefaler vi denne frisør i Kolding.