9. januar 2023

Sådan skaber du kvalitetstid udenfor

Vi kan blive mugne og trætte, hvis vi bruger for mange dage inden døre uden frisk luft til lunger og krop, så det er vigtigt at tage sig tiden til at opholde sig i den friske luft flere gange om dagen.

Skab et godt udendørsrum

Det er fantastisk at kunne bruge noget tid med sig selv eller med en god samtalepartner på en gåtur i naturen eller mellem de gader, der nu ligger, hvor man bor. En god vandretur frisker os op og får os til at slappe af. Det er en god kombi af, at vi bevæger kroppen og får frisk luft, og det er vigtige ting, vi gerne skal opleve hver dag.

Det kan dog være lidt svært lige at finde på, hvad man ellers kan lave udendørs, hvis man har gået sin daglige gåtur, har cyklet længe til og fra arbejde eller bare har brug for at lave noget lidt mindre krævende, men stadig har lyst til den friske luft. Et godt råd er her at skabe et dejligt rum, hvor vi kan være helt os selv, når vi er udenfor. Et middel kunne være at skaffe en parasol fra en Parasol virksomhed og gøre det hyggeligt med små lanterner, lyskæder eller pynt, som giver lyst til at være kreativ. Det kan give en følelse af at have en lille base, man kan vende tilbage til.

Lav noget med hænderne

Det er fantastisk at lave ting med vores hænder og mærke, at man kan skabe ting selv. Der er mange muligheder for at være kreativ udendørs og nørkle med noget. F.eks. kan man finde den gamle snittekniv fra børnehaven frem og give sig i kast med en træske eller salatbestik. Det er sjovt og hyggeligt og uvant for rigtig mange, men hænderne arbejder, mens hovedet kan få lov til både at få ro og frisk luft.