Skab et godt arbejdsmiljø med en hyggelig frokoststue

Selvom de fleste af os er meget glade for vores arbejde, er noget af det vi ser frem til på en arbejdsdag også pauserne. Her er der af og til rig mulighed for lige at hvile hovedet, eller blot få en snak med en kollega om alt hvad der rører sig mellem himmel og jord. Det kan give fornyet fokus til arbejdet at få en lille pause i løbet af dagen. 

Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at sørge for, at der er et miljø, som indbyder til denne form for afslapning og kollegiale interaktion. Du får her nogle tips til, hvordan du gør din arbejdsplads frokoststue til sådan et sted.

Udstyr frokoststuen med friske lækkerier

Et godt sted at starte, når der skal være indbydende i frokoststuen, er at sørge for at der er forfriskninger til personalet. Dette kan bl.a. gøres gennem Firmafrugt og frugt til virksomheder. Firmafrugtordninger i FrugtKurve og frugtkasser leveres én eller flere gange ugentligt, hvoraf det er muligt at justere mængden af frugtkasser efter jeres behov. Firmafrugt = Frugtkurve og FrugtKasser til virksomheder – Frugtordning erhverv og er derfor ikke egnet til privatpersoner, men vil gøre sig meget populært hos dine ansatte, da de har mulighed for frisk frugt og grønt, hver dag de møder på arbejde. 

Tænk også på indretningen af frokoststuen

Udover at sørge for forfriskninger og lækkerier til dine ansatte, bør du også overveje indretningen af frokoststuen. Klassisk er et lille tekøkken, nogle stole og et bord, så der er plads til at alle kan sidde og få lidt mad. 

En frokoststue kan dog personliggøres en smule, ved at smide en blomst på bordet eller i vindueskarmen. Derudover kan der hænge lidt vægpynt, så man ikke får følelsen af, at man sidder i et trist venteværelse med helt hvide vægge. Væggene behøver heller ikke være hvide, men kan få lidt spil, hvis en eller flere af væggene bliver malet i en beroligende men samtidig stilet farve.