Spar penge på din elregning med en varmepumpe

Hovedparten af din elregning går faktisk til varmt vand og opvarmning. Hvis du installerer en luft til vand varmepumpe, kan du spare på strømmen og samtidig få en lavere elregning. En luft til vand varmepumpe er en relativt dyr og omfattende investering, idet den installeres udendørs. Det betyder, at der skal trækkes rør ind til det varmeanlæg, man har indenfor. Fordelen er, at en luft til vand varmepumpe bidrager med både varme og varmt vand sammenlignet med andre varmepumpe-modeller.

Få tilskud til din varmepumpe

Du kan desuden få håndværkerfradrag på din selvangivelse samtidig med, at staten giver tilskud. Så her kan der være mange penge at hente. Det er jo også værd at tage med i overvejelserne. Den kan faktisk reducere dine varmeudgifter betydeligt, og samtidig er du med til at støtte op om den grønne omstilling. En varmepumpe er næsten vedligeholdelsesfri samt fuldautomatisk. Efter installationen kører den nemlig nærmest af sig selv.

Søg rådgivning hos fagfolk

Det vil være en god idé at søge rådgivning hos fagfolk, da det kan være svært at vide, hvilken løsning der passer bedst til ens situation og hus. Der er nemlig flere forskellige typer af varmepumper – herunder luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper og jordvarmepumper. Man kan fx altid booke en uforpligtende snak med en ekspert. Desuden kan det være et plus, at indhente tilbud fra flere forskellige leverandører, således at man opnår den bedste pris. Sandsynligvis er der forskel på levetiden på luft til vand varmepumper. Det er væsentligt at have dette med i sine overvejelser- med tanke på kvalitet og ikke udelukkende pris. Det er som bekendt ikke altid den billigste løsning, der er den bedste. Omvendt kan man også købe for dyrt. Yderligere skal man også tænke på at få tilbud på eftersyn af den.