21. april 2021

Tandrensning hund – gør noget godt for din bedste ven

Har du en mistanke om, at din hund kan have smerter i tænderne? Måske kunne du bare tænke dig at gøre noget godt for din hund og den hygiejne? Så bør du prøve med en tandrensning hund.

8 ud af 10 hunde har problemer med tænderne, og tandproblemer hos dyr gør ondt, ligesom det gør hos mennesker, men smerte fra tænderne kan være svært at se på din hund. En stor del af disse gener og smerter kan dog ungås meget let, og du kan gøre en kæmpe forskel med en tandrensning hund. Mange tandproblemer kan nemlig forebygges, og forebyggelse er langt at foretrække frem for behandling. Du kan naturligvis forsøge at undgå tandrensning hos en dyrelæge ved hjælp af tandbørstning. Det er dog ikke alle hunde, man kan komme til at børste tænder på, og derfor er en tandrensning hund alternativet.

Ved en tandrensning hund bliver dit kæledyrs tænder poleret og alt tandsten fjernes med ultralyd. Derefter måles og tjekkes tandlommer, og alle tænder undersøges systematisk. Under hele denne undersøgelse bliver din hund naturligvis taget godt af, og der er garanti for, at du får en meget gladere hund med hjem igen.

Hvis dette lyder som noget for dig og din hund, så finder du her ud af, hvordan du får aftalt en tandrensning hund.

Fokus på tandhygiejne med tandrensning hund

God tandhygiejne er vigtigt for både dyr og mennesker. Hvis ikke tandsten fjernes, kan det udvikle sig til tandkødsbetændelse og senere hen parodontose. I sidste ende kan tanden ende med at rådne og falde ud. Dårlig tænder er også en stor belastning for immunsystemet og kan i værste fald føre til påvirkning af hjerte, lever og nyrer, hvis ikke der bliver gjort noget ved problemet.

Du kan sagtens holde øje med din hunds tandsundhed derhjemme. Du bør jævnligt tjekke om din hunds tandkød er meget rødt, tandsten som er gulbrune belægninger på tænderne, knækkede tænder, sår i og omkring munden eller andre ting, som kan tyde på tandproblemer. Det anbefales desuden at få tjekket din hunds tænder minimum en gang om året, og i de fleste tilfælde kan dette ende ud i en tandrensning hund.