Vil du reducere energiregningen? Med en luft til vand varmepumpe får du mere varme for pengene

Luft til vand varmepumper har været populære varmekilder i et godt stykke tid, og det kan være en rigtig fornuftig løsning for dig, der ønsker at erstatte dit gamle olie- eller gasfyr med en ny og mere økonomisk varmekilde. Men hvilke fordele får du med en luft til vand varmepumpe? Det dykker vi ned i her.

En luft til vand varmepumpe opvarmer rum og brugsvand

En luft til vand varmepumpe udnytter varmen i udendørsluften og fører den ind i boligen ved hjælp af radiatorer og varmerør. Udover at opvarme boligens rum kan pumpen også anvendes til opvarmning af brugsvand.

For at varmepumpen kan fungere, skal din bolig være forsynet med radiatorer og/eller varmerør. En luft til vand varmepumpe er derfor en god løsning, hvis du allerede har radiatorer og ønsker at erstatte et eksisterende olie- eller gasfyr. Det er yderligere en ekstra fordel, hvis du har gulvvarme, da varmepumpen også er ideel hertil.

En luft til vand varmepumpe er et yderst fornuftigt valg til helårsboliger og større sommerhuse, der ofte er ubeboede.

Stor økonomisk gevinst at hente med en luft til vand varmepumpe

Vælger du en luft til vand varmepumpe, kan du hente store økonomiske fordele. Selvom installation og montering af pumpen kan virke som en dyr omgang på den korte bane, kan du se frem til at spare mange penge på længere sigt. Det er slet ikke ualmindeligt at spare 10.000 kr. årligt sammenlignet med et olie- eller gasfyr.

Derudover har du mulighed for at få økonomisk støtte fra det offentlige til montering af en varmepumpe. I flere perioder i løbet af året kan du nemlig søge om økonomisk tilskud til installation af luft til vand varmepumper.

Et godt alternativ i områder uden fjernvarme

Selvom flere og flere dele af Danmark forsynes med fjernvarme, betyder det ikke, at hele landet bliver dækket. I områder hvor det ikke er muligt at få fjernvarme, kan en luft til vand varmepumpe være den rette løsning, hvis du ønsker at erstatte din nuværende varmekilde.

Søger du en billig og effektiv varmekilde til din bolig, kan du med stor fordel investere i en luft til vand varmepumpe fra DBVVS. Her finder du et bredt udvalg af modeller, der imødekommer forskellige behov, hvad angår pris, effektivitet og strømforbrug, og du får selvfølgelig kompetent hjælp til at vælge den helt rette til din livsstil.